Galerie

Praktisch

De galerie is open elke zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur

of na afspraak

Galerie Oscar De Vos
Latemstraat 20
9830 Sint-Martens-Latem
België
Tel. +32 (0)9 281 11 70
Fax +32 (0)9 321 04 16
info@oscardevos.be

Expertise

Bij Galerie Oscar De Vos kunt u terecht voor het nazien van de echtheid van uw werken van de Latemse School.

Indien u een certificaat van echtheid en een waarde-attest van uw kunstwerk wenst, kost dit € 250,00 voor kunstwerken met een waarde tot en met € 25.000,00 en € 500,00 voor kunstwerken met een waarde hoger dan € 25.000,00.

Dit bedrag zal u niet aangerekend worden indien onze galerie achteraf het kunstwerk bij u kan aankopen of in consignatie krijgt.

Voor meer inlichtingen en expertise kunt u contact opnemen met Galerie Oscar De Vos:
+32 (0)9 281 11 70.

Aankoop

Voor ons cliënteel zijn wij voortdurend op zoek naar kwaliteitsvolle werken van de Latemse School. Onze voorkeur gaat hierbij vooral uit naar 'marktfrisse' werken. Dit zijn kunstwerken die nieuw zijn op de kunstmarkt. Zowel rechtstreekse aankoop of consignatie met toelating tot verkoop zijn mogelijk.

Exposities

Er vinden doorlopend exposities plaats met kunstwerken van de Latemse School.
Voor onze tijdelijke tentoonstellingen verwijzen wij u naar onze kalender en / of exposities.

Geschiedenis

Oscar De Vos is een kunstkenner en heeft een passie voor de kunst van de Latemse School; moderne Vlaamse kunst uit de late 19e en begin 20e eeuw. In 1968 startte hij zijn kunstgalerij die zich richt op schilderijen, sculpturen en tekeningen van de kunstenaars die in Sint-Martens-Latem woonden en werkten. De galerij biedt gedegen kennis over de Latemse School, dankzij de professionele ervaringen en het vertrouwen van particulieren, musea en andere kunstinstellingen. Oscar De Vos heeft hierdoor de afgelopen 50 jaar zijn naam gevestigd als een gespecialiseerde en vooraanstaande kunsthandelaar. Dit wordt bevestigd door deelname aan diverse internationaal georiënteerde kunstbeurzen, zoals pAn (Amsterdam), Classic (Kortrijk), Lineart (Gent) en BRAFA (Brussel).

Jaarlijks organiseert de galerij verschillende thema- en kunstenaarsexposities met kwaliteitswerken van de Latemse School. De kunstenaars zijn vertegenwoordigers of protagonisten van kunststromingen zoals het realisme, impressionisme, symbolisme, pointillisme, luminisme, fauvisme, neo-impressionisme, expressionisme en surrealisme in Vlaanderen. Artiesten zoals George Minne, Emile Claus, Gustave Van de Woestyne, Valerius de Saedeleer, Gust. en Leon De Smet, Constant Permeke en Frits Van den Berghe zijn slechts een paar van de gerenommeerde artiesten. Andere Belgische, internationaal erkende kunstenaars maken ook deel uit van de collectie, zoals James Ensor, Theo Van Rysselberghe, Rik Wouters en Paul Delvaux. Voor kunsttentoonstellingen en publicaties werkt Galerij Oscar De Vos in nauwe samenwerking met (inter)nationale musea, auteurs en uitgevers.

In 1992 en 2000 bracht de galerij in samenwerking met uitgeverij Lannoo twee belangrijke kunstboeken uit over de Latemse School. De auteurs zijn respectievelijk Piet Boyens ("Sint-Martens-Latem: Kunstenaarsdorp in Vlaanderen") en Johan De Smet ("Sint-Martens-Latem n de Kunst aan de Leie 1870-1970").

Sinds 2000 is de galerij gevestigd in het hart van het kunstenaarsdorp aan de Latemstraat 20, geopend elk weekend van 14 tot 18 uur of na afspraak. U kunt ook een afspraak maken voor een expertise, een aankoop of een verkoop uit uw collectie.