Galerie

Praktisch

De galerie is open op zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur

of na afspraak

Galerie Oscar De Vos
Latemstraat 20
9830 Sint-Martens-Latem
België
Tel. +32 (0)9 281 11 70
Fax +32 (0)9 321 04 16
info@oscardevos.be

Expertise

Bij Galerie Oscar De Vos kunt u terecht voor het nazien van de echtheid van uw werken van de 'Latemse School'.

Indien u een certificaat van echtheid en een waarde-attest van uw kunstwerk wenst, kost dit € 250,00 voor kunstwerken met een waarde tot en met € 25.000,00 en € 500,00 voor kunstwerken met een waarde hoger dan € 25.000,00.

Dit bedrag zal u niet aangerekend worden indien onze galerie achteraf het kunstwerk bij u kan aankopen of in consignatie krijgt.

Voor meer inlichtingen en expertise kunt u contact opnemen met Galerie Oscar De Vos:
+32 (0)9 281 11 70.

 

Aankoop

Voor ons clienteel zijn wij voortdurend op zoek naar kwaliteitsvolle werken van de 'Latemse School'. Onze voorkeur gaat hierbij vooral uit naar 'marktfrisse' werken.

Dit zijn kunstwerken die nieuw zijn op de kunstmarkt. Zowel rechtstreekse aankoop of consignatie met toelating tot verkoop zijn mogelijk.

Exposities

Er vinden doorlopend exposities plaats met kunstwerken van de 'Latemse School'.
Voor onze tijdelijke tentoonstellingen verwijzen wij u naar onze kalender en / of exposities.

Ons Team

Geschiedenis

Sinds 1968 handelt Oscar De Vos in de schilderijen, beeldhouwwerken en tekeningen van de kunstenaars die in Sint-Martens-Latem gewoond en/of gewerkt hebben. De specialisatie en kennis van de Latemse School is zeer uitgebreid dankzij het vertrouwen van de particulieren, musea en andere kunstminnende instellingen en bedrijven. In de loop der jaren heeft Oscar De Vos zijn naam verworven als gerenommeerde kunsthandelaar. De deelnamen aan diverse internationaal georiënteerde kunstbeurzen, waaronder de pAn (Amsterdam), Classic (Kortrijk), Lineart (Gent) en BRAFA (Brussel), bevestigen de waardering van Galerie Oscar De Vos.

In de galerie in Sint-Martens-Latem worden jaarlijks verschillende kunstenaars- en thema-exposities georganiseerd en catalogi uitgegeven over de Latemse School. De kunstenaars zijn vertegenwoordigers en vaak protagonisten van het impressionisme, symbolisme, pointillisme, luminisme, fauvisme, neo-impressionisme, expressionisme en surrealisme in Vlaanderen. Namen zoals George Minne, Emile Claus, Gustave Van de Woestyne, Valerlus De Saedeleer, Gust. en Léon De Smet, Constant Permeke en Frits Van den Berghe zijn enkele van de grote namen. Andere Belgische internationale kunstenaars zoals Paul Delvaux, James Ensor, Théo Van Rysselberghe en Rik Wouters maken tevens deel uit van het oeuvre. Daarnaast werkt Galerie Oscar De Vos samen met (inter)nationale musea ten behoeve van tentoonstellingenen publicaties. In 1992 en 2000 heeft de galerie in samenwerking met uitgeverij Lannoo twee groteoverzichtswerken van de Latemse School uitgegeven, geschreven door respectievelijk Piet Boyens ("Sint-Martens-Latem: Kunstenaarsdorp in Vlaanderen") en Johan De Smet ("Sint-Martens-Latem en de Kunst aan de Leie 1870-1970").