Galerie

Expertise

Bij Galerie Oscar De Vos kunt u terecht voor het nazien van de echtheid van uw werken van de Latemse School. Voor meer inlichtingen en expertise kunt u contact opnemen met Galerie Oscar De Vos:

Aankoop

Voor ons cliënteel zijn wij voortdurend op zoek naar kwaliteitsvolle werken van de Latemse School. Onze voorkeur gaat hierbij vooral uit naar 'marktfrisse' werken. Dit zijn kunstwerken die nieuw zijn op de kunstmarkt. Zowel rechtstreekse aankoop of consignatie met toelating tot verkoop zijn mogelijk.

Exposities

Er vinden doorlopend exposities plaats met kunstwerken van de Latemse School. Voor onze tijdelijke tentoonstellingen verwijzen wij u naar onze kalender en / of exposities.

Geschiedenis

Oscar De Vos is een kunstkenner met een diepgewortelde passie voor de moderne Vlaamse kunst van 1880 tot 1940. Zijn gelijknamige galerij werd geopend in 1968 en richt zich op de schilderkunst, tekeningen en sculpturen van de Latemse School. De kunstenaars woonden en/of werkten in Sint-Martens-Latem, een pittoresk dorp op het Vlaamse platteland aan de Leie. Allen waren protagonisten van internationale kunststromingen zoals (post-)impressionisme, symbolisme, expressionisme en surrealisme. De afgelopen vijftig jaar heeft de galerie haar naam gevestigd in dit gespecialiseerde domein, door onder meer bij te dragen aan internationale museumtentoonstellingen en -publicaties en deel te nemen aan internationale kunstbeurzen zoals PAN Amsterdam en BRAFA Brussel. Musea, kunstinstellingen en privéverzamelaars vertrouwen op de expertise en betrouwbaarheid van de galerie om hun collecties uit te breiden en te consolideren.
In 1992 en 2000 heeft de galerij twee belangrijke kunstboeken gepubliceerd met wetenschappelijke artikelen over de Latemse school. In samenwerking met Uitgeverij LANNOO zijn de auteurs respectievelijk Piet Boyens (Sint-Martens-Latem: Kunstenaarsdorp in Vlaanderen) en Johan De Smet (Sint-Martens-Latem en Kunst aan de Leie 1870-1970).
Sinds 2000 bevindt de galerie zich in het centrum van het kunstenaarsdorp aan de Latemstraat 20. De galerij is elk weekend en op feestdagen geopend van 14.00 tot 18.00 uur. U kunt tevens een een ​​afspraak te maken voor een expertise, een aankoop of een verkoop.

Ons team

Oscar De vos Founder
oscar@oscardevos.be +32 (0)9/281.11.70
Steven Daemers Galerie Assistant
steven@oscardevos.be +32 (0)9/281.11.70
Edwin Van Trijp Galerie Assistant
edwin@oscardevos.be +32 (0)487/58.45.48

Follow us on instagram